DanuAL scrie:
SAH MAT! M-ai inchis! Nu prea am inteles... nu prea am cunostiinte legat de Drept

!
...''investeste cu formula executorie hotararea Tribunalului si apoi iti comunica termenul in care trebuie sa predai permisul. Privitor la problema aparatorului, tu decizi daca esti multumit sau nu.''
Bun, Sad, si asta inseamna ca? Eu unul nu mai vreau sa am de-a face cu avocata asta! Daca declar ca nu sunt multumit, ce se intampla? Se reia procesul? Se amana sentinta? Se cerceteaza din nou dosarul? Astea sunt chestii de noroc...eu am fost ghinionistul, ca si pana acum. Imi pare rau ca a trecut un an de zile si n-am mai apucat sa dau nas in nas cu militianu ala..in haine civile! As vrea, cum am spus in postul anterior, sa ma duc eu aici in Alba Iulia si sa-mi dau permisul, sa se mai scurteze timpul.. AMR

Se poate sau nu? Trebuie sa astept instiintarea? Am avut un accident rutier. Ieseam dintr-un sens giratoriu, iar din dreapta mea intra un autobuz... ''nu m-a observat''. Deja am 2 saptamani de cand stau pe ''tusa''..
Daca mai cautai , gaseai pe acest site un mic "indrumar" privind regimul contraventiilor.
Deci :
- plangerea impotriva unui PV - 2 instante
1. fond
2. recurs
3. Te poti duce la instanta de control judiciar ( tribunal) si sa iei un certificat privind dispozitivul la hotararea in cauza , in care este precizat faptul ca palngerea a fost respinsa. Cu el , fuguta la Politie si predai permisul.
Daca nu esti multumit cu hotararea recursului poti face contestatie in anulare , DAR NU suspenda executarea pedepsei( adica daca ai pierdut la recurs , trebuie sa-l predai )
Cu cea de a doua problema , se complica lucrurile , deoarece vei aduna 2 supendari in 6 luni de zile . Solutia : Contesta ce-a de a doua suspendare astefel incat sa treaca 6 luni de la prima.