|
DOMNULE PRESEDINTE
Anonimus, contestator cu domiciliul in Oras str. Strada lunga, bl. C, Sc. 1 ap. 5 depun prezenta
PLANGERE IMPOTRIVA PROCESULUI-VERBAL DE CONTRAVENTIE
seria XX numarul 1234567 din data de 25./11./2010 incheiat de ag. sef. adj. Scarbus din localitatea Crasna, judetul Covasna
Va rog sa dispuneti anularea procesului-verbal.
MOTIVARE
in fapt La data de 07/05/2010 in jurul orelor 15.45 circulam dinspre Piata victoriei spre Piata Romana pe Lascar Catargiu. Dupa cladirea mare Orange si statia de autobuz este o trecere de pietoni in diagonala, iar daca e trafic mare nu ai timp sa sa vezi foarte bine daca cineva vrea sa treaca sau nu. Cand eram aproape de trecere si veneam cu viteza de vro 55 de km pe ora un pieton a vrut sa treaca, in spate mai aveam alte masini. Eram pe banda a 3-a iar pietonul traversa de pe banda 1. am preferat sa trec de trecere si sa nu pun frana brusc sa se intample alta nenorocire sa ma mai loveasca cineva din spate ( nu de alta dar am mai fost lovit in spate de 3 ori pana acum). La vreo 500 de metri dupa trecerea de pietoni, a iesit un politist de la rutiera de pe o strada laterala si m-a oprit, mi-a luat permisu 30 de zile si amenda de 4 puncte. El nu avea cum sa vada de la distanta aceia exact ce si cum, si de ce am preferat sa trec si sa nu provoc un accident. Mai grav este ca pe mine ma lasa fara permis de conducere si eu nu mai pot ajunge la tratament, am cancer in metastaza si o data la 2 saptamani maxim 3 sunt in spital in bucuresti pentru analize si tratament. Eu locuiesc in Cernavoda iar medicamentele le iau din Constanta, am nevoie disperata de permis, nu e doar un moft. Am un martor, un prieten care era cu mine in masina si a vazut de ce am preferat sa trec si sa nu pun frana brusc, dar el pleaca din tara duminica, deci nici o sansa sa il pot chema la proces. Tin sa mentionez ca in acel moment ma duceam spre spitalul NUME pentru analize si tratament.
In subsidiar doresc sa atrag atenţia instanţei asupra gravelor deficiente de care suferă procesul-verbal de contravenţie. Motivele acestor grave deficiente ţin ori de necunoaşterea legii ori de aplicarea constanta a legii intr-un mod eronat. (Asta daca e cazul…)Procesul-verbal prezintă grave lipsuri si deficiente astfel: - numele mamei mele este greşit. - adresa la care locuiesc respectiv strada este scrisa incomplet deci gresit. - procesul-verbal nu a fost semnat de mine, dar nici de un martor. În aceste condiţii procesul verbal nici nu prezintă vreo notificare a agentului constatator care trebuia sa confirme imprejurarile care au condus la incheiereaa procesului-verbal in acest mod (fara martor) conform art. 19 din OG 2/2001. Argumentele cu privire la forma grosolana a procesului-verbal de contravenţie le-am prezentat numai in subsidiar, pentru ca eu circul cu viteza mica, deoarece îmi este frica de accidente.
Fata de cele de mai sus solicit: - anularea procesului-verbal seria XX nr. 1234567 din 25.11.2010 cat si a sanctiunii complementare de suspendare a permisului de conducere pentru nerespectarea prevederilor art. 11 din OG 2/2001 intrucat am fost fortat sa nu franez pentru a evita un accident cu autoturismul ce venea din spate (caz fortuit) si deoarece ma indreptam spre spital pentru tratament si analize nu as fi putut pierde minute pretioase datorate accidentului (caz de necesitate). Pentru sustinerea celor de mai sus anexez: - copie dupa acte medicale ce dovedesc afectiunea de care suferi - copie dupa actele ce dovedesc ca ai mai fost lovit in partea din spate de alte auto.
in drept
art. 11 din OG 2/2001, art.118 alin. 1 din OUG 195/2002 - modificata, .
Cu deosebita stima,
Anonimus
31.12.2010
______________________ Note de subsol
1. art. 11 din OG 2/2001alin. - (1) Caracterul contraventional al faptei este inlaturat in cazul legitimei aparari, starii de necesitate, constrangerii fizice sau morale, cazului fortuit, iresponsabilitatii, betiei involuntare complete, erorii de fapt, precum si infirmitatii, daca are legatura cu fapta savarsita. 2. art. 118. din OUG 195/2002 modificata de OG 69/2007 - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta. (2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti. (3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere. (4) În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere. (5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
Succes!
_________________ Never be afraid by shadows. It's prove only light exist nearby.
|