Florin421 scrie:
In aceasta situatie nu poti şunta complet sistemul...
De obicei daca nu apuca sa te opreasca, pleaca imediat dupa tine. Daca te pierzi prin trafic si nu mai apuca sa te opreasca, nu vor trimite automat PV pe proprietarul masinii.
Legea ii obliga sa identifice intai soferul. Acest lucru se face trimitand o hartie proprietarului prin care se solicita sa comunice cine a condus atuo nr la data ora pe raza localitatii etc. Daca acesta nu comunica datele soferului in termenul legal il asteapta o amenda usturatoare. E adevarat ca atunci cand stii ca ramai fara permis (si daca posezi si banii de amenda) uneori pentru carnet merita sa ignori hartia politiei...

Pai eu am trecut (cred) printr-o asemenea situatie... am trecut cu peste 50km pe langa radar (140 in bord pe DN1 in cartierul Nistoresti)... nu m-au oprit... si am gasit in cutia postala acasa (dupa cca 40zile) o recomandata de la politie pe care nu am ridicat-o de la posta (de 2 ori cred ca au trimis)... spun cred deoarece nu stiu ce era in respectiva scrisoare (in nici un caz felicitari

)
Daca nu se considera indeplinita procedura de comunicare cum iti dau amenda ca nu ai raspuns la cererea lor?? Aici e "scaparea" sistemului... sper sa nu faca cum fac cei de la fisc sa te anunte prin publicitate pe site-ul lor